Details

Diggy Dex begon in 1997 samen met Hux B onder de naam 'De Profeten' met rappen in het Nederlands. In 2000 werd de groep De Amersfoortse Coöperatie opgericht, waar Diggy Dex lid van is. Met DAC bracht hij twee albums uit, (DiDACtici in 2002 en Professioneel Chillen in 2005), een ep (Professioneel spinnen) een single (Springstof) en meerdere video's. Ondertussen heeft Diggy Dex aan zijn solodebuut gewerkt, op albumverzamelaars gestaan en als guest-MC meegedaan op verschillende albums.

In juni 2009 bracht Diggy Dex een single uit met de Vlaamse Eva de Roovere, getiteld Slaap lekker (Fantastig toch) met een bijbehorende videoclip. Het nummer, een remix van het nummer van Eva de Roovere, stond 15 weken in zowel de Nederlandse Top 40, 17 weken in de Mega Top 50 en de Vlaamse Ultratop 50. In oktober 2010 kwam Diggy Dex' derde soloalbum uit, Lange Nachten, Korte Dagen.

In januari 2014 bracht Diggy Dex zijn vierde album Do It Yourself uit onder zijn eigen label We Want More Music en verzorgde hij muziek voor de film 'Kankerlijers' van regisseur Lodewijk Crijns. Vanaf de zomer 2015 rapt Diggy Dex wekelijks een column in het programma van Giel Beelen op 3FM. In datzelfde jaar verschijnt het nummer Treur Niet (Ode Aan Het Leven) samen met JW Roy waarin Diggy Dex zijn eigen vroegtijdige afscheidsrede schrijft. Het nummer staat in totaal 17 weken in de Top 40 en behaalt de platina status. Ook maakte hij samen met Ali B het nummer Ik Huil Alleen Bij Jou wat verschijnt in maart 2016 en tevens platina haalt.

Naar aanleiding van de aanslagen in Brussel heeft Diggy Dex een liedje geschreven, getiteld Morgen Komt Het Goed Dit liedje was voor de eerste keer te horen op GI:EL, de ochtendshow op 3FM gepresenteerd door Giel Beelen. Op 17 april 2017 stond Diggy Dex als eerste rapper ooit met een eigen show in het Koninklijk Theater Carre in Amsterdam.


Locatie

Media

Opkomende events \\

We have no products listed in our store yet

Newsletter \\

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke week de laatste nieuws en updates!

Instagram \\

Facebook \\