Nieuws

Pinkpop-baas niet blij met optreden van Justin Bieber

Pinkpop-baas niet blij met optreden van Justin Bieber

Jan Smeets was vooraf niet enthousiast over de komst van Justin Bieber naar Landgraaf, en het optreden van de Canadese superster op Pinkpop heeft...

Jan Smeets was vooraf niet enthousiast over de komst van Justin Bieber naar Landgraaf, en het optreden van de Canadese superster op Pinkpop heeft de festivalbaas niet van mening doen veranderen. "Het was niks. Meer een optreden in de categorie songfestival".

Justin Bieber was afgelopen zaterdagavond een van de hoofdacts tijdens de eerste dag van het driedaagse festival. De 31.000 dagkaarten vlogen over de toonbank toen bekend werd dat hij naar Landgraaf zou komen. Dat resulteerde in een wat opvallend jong publiek op de eerste dag van Pinkpop.

"Ik heb van het begin af aan mijn twijfels gehad. Maar als je dan 30.000 jonge meisjes voor het podium ziet janken, dan moet je wel toegeven dat je te maken hebt met een fenomeen."

'Overdreven eisen'

"Het programma van Pinkpop wordt afgestemd op wat nu relevant is. Sommige acts wil ik niet hebben, maar er zijn soms artiesten die je niet kunt negeren." Over overdreven eisen die de popster zou hebben gesteld, wil de festivalbaas niet te veel uitweiden.

"Er werd gezegd dat hij acht soorten kauwgom had geëist. Wat is er nou gek aan acht soorten kauwgom? Ik ben alle smaakjes nu aan het proberen, want hij heeft een hoop achtergelaten."

Guus Meeuwis

Smeets was meer tevreden over het optreden van Guus Meeuwis maandagmiddag. Ook daar was vooraf nogal wat kritiek op, maar Smeets spreekt van een "onwaarschijnlijk succes".

Ook Martin Garrix was een van de headliners van de zaterdag. "Wat een leuk manneke. Je zou wensen dat ze allemaal zo waren."

Volgend jaar is Pinkpop niet met Pinksteren. Het festival wordt dan gehouden op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018. Het is dan de zesde keer in zijn bestaan dat Pinkpop niet plaatsvindt in het pinksterweekend.

Trending \\

Newsletter \\

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke week de laatste nieuws en updates!

Instagram \\

Facebook \\