Nieuws

Britse DJ Dax J jaar de cel in na draaien remix islamitische gebedsoproep

Britse DJ Dax J jaar de cel in na draaien remix islamitische gebedsoproep

Een Tunesische rechtbank heeft Dax J aangeklaagd voor 'publieke onfatsoenlijkheid en het schenden van de publieke moraal'.

Een Tunesische rechtbank heeft Dax J aangeklaagd voor 'publieke onfatsoenlijkheid en het schenden van de publieke moraal'. De aanklacht volgt na een controversieel optreden vorig weekend waarin de Britse dj een Islamitisch gebedsoproep remixte.

Mogelijk een jaar in de gevangenis

Volgens de BBC moet Dax J met deze aanklacht mogelijk een jaar de gevangenis in. Of het echt zover komt, is nog maar de vraag. Toen de Brit na het optreden overspoeld werd met doodsbedreigingen, is hij het land uit gevlucht.

Beelden van het optreden in El Guitone club in Nabeul verschenen afgelopen week online. Daarin is te zien hoe feestgangers dansen op muziek met een zangerige Islamtische stem die oproept tot het gebed. De video trok de aandacht van lokale autoriteiten waarna ze besloten de discotheek te sluiten voor verder onderzoek. 

Doodsbedreigingen

De beelden van zijn optreden in de El Guitone Club in Nabeul verschenen eerder deze week op YouTube. De actie van Dax J zorgde voor veel woede bij het publiek en bij Tunesiërs. Na meerdere doodsbedreigingen besloot Dax J over te gaan tot het sluiten van al zijn accounts op sociale media.

De techno-dj is ook regelmatig te vinden in Nederland voor festivals. In juni is hij weer te zien tijdens het twintigjarig jubileum van Awakenings in Spaarnwoude.

De dj heeft na massale doodsbedreigingen zijn excuses aangeboden en al zijn sociale media-accounts verwijderd. 

Hieronder de video:Trending \\

Newsletter \\

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke week de laatste nieuws en updates!

Instagram \\

Facebook \\